Hozzávalók 8 személyre:
1kg spagetti tészta
fél liter főzőtejszín
30dkg sajt
1 nagy gerezd fokhagyma
fél kg darálthús
15dkg sonka
2dl tejföl
só,bors,oregánó izlés szerint szószba és a húsra
3tojás felverve
étolaj vagy oliva
Elkészítés:
A sonkát felkockázzuk a darálthússal olajon megpirítjuk és sóval,borsal,fokhagymával izesítjük.
A szósz:A fözőteszínt és a tejfölt a felvert tojással 15deka reszeltsajtal összekeverjük majd sóval,borssal,oregánóval izesítjük.
A húsos részt a szósszal összekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük majd a húsos szósszal összekeverjük és tespibe tesszük és a tetejére sajtot reszelünk. 180 fokon addig sütjük amíg a sajt megnem pirul.
Mivel 8 adag 2 nagyobb tepsire elegendő igy elfelezve 2 napi ebédre elég, a hűtőbe letakarva tároljuk.