Hozzávalók:
1 kg liszt
7dkg élesztő
0,5 liter tej
2 dl olaj
1ek cukor
1,5ek só
plusz egy ráma tölteléknek
1 tojás
sajt vagy szezámmag a tetejére (én nem szoktam)
kb : 25dkg sonka és sajt (én lereszeltem a sajtot meg a sonkát és összekevertem ezzel töltöttem +margarinnal összedolgoztam /ha marad meg jó melegszendvicshez:)/)
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatom, majd a tésztához valókkal összegyúrom, a közepes lágyságú tésztát fél órát pihentetem, majd 4 azonos nagyságú cipóra osztom.
Minden cipót kerek formára nyújtunk és 8 cikkre vágjuk.A cikkeket keresztirányba nyújtjuk és félbe vágjuk.Az így nyert szeletbe fél kávéskanél margarint teszünk(sonka,sajt-ot is) és kifli alakban feltekerjük. A kifliket felvert tojásba mártjuk,sajtattl vagy szezámmaggal megszórjuk.Kikent tepsibe 1,5-2 ujjnyi távolságra tesszük és közepes hőmérsékletű sütőben világosra sütjük.