hozzávalók: tészta:25dkg liszt,fél csomag sütőpor,12,5dkg ráma margarin,2tojás sárgája,5dkg p.cukor,1evőkanál tejföl,/tepsi kikenéséhez ráma meg liszt/
töltelék:25dkg örölt mák,5közepes alma kb 60dkg,20dkg p.cukor,3 evőkanál sárgabarackíz,tetejére: 3tojásfehérje (lehet több is ) 20dkg k.cukor,2-3e.kanál zsemlemorzsa.
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk a margarinnal elmorzsoljuk ,majd a tojások sárgájával a porcukorral és annyi tejföllel amennyit felvesz rugalmas tésztát gyúrunk.Letakarva a hűtőbe 2órát pihentetjük.
Kikent lisztezett tepsibe kb 30x25ös tepsibe fektetjük .előmelegitett sütőbe közepesnél kicsit kissebb lángal (170fok légkeveréses, gázos sütőbe 155fok) félig megsütjük kb 10perc.
A mákot a tálba szorjuk a megmosott almát ráreszeljük majd a p.cukorral és a barackízzel összekeverjük.egyenletesen a tésztára halmozzuk majd kb 15percre a sütőbe rakjuk.a tojásfehérjét kemény habbá verjük a vége felé apránként a cukrot is beleszorjuk ezzel verjük jó keményre.
A zsemlemorzsát a mákoslepényre szorjuk a cukros habot rásimitjuk a sütőbe visszatoljuk kb 20percre kis lángra vesszük 60-70fok szárítjuk,fontos a hab szép fehér maradjon.forróvízbe mártott késsel szeljük.