Hozzávalók:
1kg sertéslapocka
2fej vöröshagyma
3 nagyobb sárgarépa
1 kissebb fehérrépa
60dkg krumpli
2dl tejföl
1 nagy paradicsom
1 paprika negyed
só,bors,majoranna,örölt pirospaprika
Elkészítés:
A húst felkockázzuk majd megmossuk.A v.hagymát,paradicsomot,paprikát felkockázzuk és olajon megdiszteljük,ezután beletesszük a húst izlés szerint megfűszerezzük és letakarjuk és hagyjuk levet ereszteni néha megkeverjük.A s.répár megpucoljuk és felkarikázzuk,a fehérrépát is megpucoljuk (én negyedekre vágom mert nem szeretjük igy ki tudjuk venni a kész ételből) majd megmossuk a répákat, a krumplit is meghámozom ,megmosom és felkockázom. Miután a hús levet eresztett belerakjuk a zöldségeket és annyi vizzel felengedjük h pont ellepje ,jól összekeverjük és lefedjük.Néha megkevergetve minden hozzávalót puhára főzünk közbe megkostoljuk és ha kell utána fűszerezünk.Miután minden puha levesszük a fedőt hogy elpároljunk egy kis vizet belőle. Lekapcsoljuk majd a tejfölt belerakjuk a pörköltbe .
Mivel benne van a köret nem muszály mellé semmi de mi általában friss kenyérrel esszük:)
Jó étvágyat!