Hozzávalók
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 darab tojás
- 35 dkg cukor
- 1.75 dl olaj
- 17.5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 0.5 tk só
- 0.5 csipet vaníliarúd
- 1 ek vaníliaaroma
- 1 ek vaj
Elkészítés
1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
2. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliarúd kikapart belsejét vagy az aromát. Az egészet egynemű masszává keverjük.
3. Egy vajjal kikent tepsiben (kicsi) kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.
A belseje nem fog átsülni, kissé folyós állagú marad, de igy a finom:)
Vanilia/eperöntettel tálalhatjuk de magában is nagyon finom.